Već smo imali problema s biranjem između HBO Go-a i Netflixa, gdje ćemo sada pak s Disney+? Ipak, ova poruka na naslovnoj sličici je za nas najvažnija. 🙁

Nadolazeće desetljeće obilježit će streaming ratovi koji započinju već idućeg mjeseca s dolaskom Apple TV Plusa i Disney+ usluge koje su željne svojeg komada kolača. I dok bi Apple TV Plus ipak trebao pasti stepenicu niže te se boriti protiv Amazona ili Hulu-a, Disney+ ima sve predispozicije da isuče mač i krene na Netflix.

Ako se ne pojave komplikacije, Disney+ platformu možemo očekivati 12. studenoga na dalekom Zapadu kojemu sline već cure od programa koji redom predvode Mandalorian, Dama i Skitnica, Noelle, Svijet prema Jeffu Goldblumu i više-manje ostatak Disney svemira.

A to je samo prvi val jer drugi val sačinjavaju još neotkriveni dokumentarci, serije, Marvelov univerzum, Star Wars franšica, National Geographic franšiza i sve što ste ikada htjeli vidjeti od 21st Century Foxa i Pixara. A treći val sastoji se trenutno samo od isječaka, glasina i jeke – serijal na čelu s Obi Wan Kenobijem, What if, Hawkeye, Ms. Marvel, Moon Knight, She-Hulk, Cassian Andor serijal… Shvatili ste – sadržaja ne nedostaje.

Međutim, Disney zna s kime se bori te se odlučio i za manju pretplatu od konkurencije (6,99 američkih dolara), ali je jučer ostao i bez redateljskog para Benioff & Weiss koji je trebao režirati Ratove zvijezda i nekolicinu Netflixovih projekata u isto vrijeme. Neće ići ove noći. Ujedno, nije potrebno spominjati kako Disneyevi filmovi više neće biti na Netflixu.

Međutim, sve napisano zasad vrijedi samo za daleki, daleki Zapad. Mi ćemo se morati strpiti bar do iduće godine jer Disney do kraja ove godine nema namjeru širiti pristup svojoj streaming platformi. Na proljeće slijedi “Zapadna Europa”, a tek 2021. godine “Istočna”. Nismo još sigurni gdje su nas svrstali.

Adio, kauboju i ne zaboravi nam javiti kako je.