Skoro nam je prošlo ispod radara, a moramo skrenuti pažnju na adut za sva vremena.

Osim što ulaže u vlastitu produkciju animiranih filmova (vidjeti najavu Klausa!), Netflix po kupovini prava u bogatu ponudu uvrsti i stare adute koji nemaju rok trajanja. Još im i izbrusi prikaz u savršenu digitalnu sliku te je nastavak čarolije zajamčen.

Jedan od takvih je animirani serijal l était une fois… la vie ili kod nas prevedeno Bilo jednom… ljudsko tijelo, serija posebno popularna kasnih 80-ih i tijekom 90-.ih godina prošlog stoljeća. Biologija u školi često nije bila tako zabavna poput te serije.

Na Netflixu se može pronaći pod nazivom Once upon a time… Life!

Osmišljena kao edukativna emisija namijenjena djeci, Moje tijelo teži na slikoviti i maštoviti način objasniti složene znanstvene i biološke radnje koje se odigravaju unutar ljudskog organizma, otvarajući istovremeno i pitanje odnosa ljudi i životinja te lanca života i zakona prirode.

Znanstvene činjenice i kemijski procesi predstavljeni su kroz animirane likove Maestra i njegovih vjernih suradnika Stanica, koje vode računa o ljudskom organizmu kao kompleksnoj jedinici, precizno organiziranom stroju u kojem vlada red i disciplina. Zločesti virusi i bakterije s vremena na vrijeme izazivaju frku i to je često pokretač uzbudljive radnje.