Zaboravi na Čovječe ne ljuti se, ova igra je prava stvar!

Ova neobična društvena igra proglašena je igrom 2010. godine, a zasigurno će se svidjeti svima onima koji su ljubitelji kreativnih igara poput popularnog Pictionarya.

Dixit je igra čiji glavni dio čine 84 predivne ilustrirane kartice koje u sebi skrivaju puno sitnih detalja, različitih značenja i neobičnosti. Pomoću jedne od kartice igrač koji je pripovjedač zadaje asocijaciju na jednu od odabranih karti iz svoje ruke.

Ostali igrači tada među svojim kartama traže onu koja najbolje prikazuje zadanu asocijaciju i predaje je pripovjedaču. Predane kartice se promiješaju te se nasumičnim odabirom slažu u liniju na stolu kako bi ih svi vidjeli. Tada svi igrači, osim pripovjedača glasaju za kartu koju smatraju originalnom pripovjedačevom kartom.

Pripovjedačev cilj bi trebao biti da ne zada prelaganu, niti pretešku asocijaciju jer ne dobiva bodove u slučaju da svi pogode njegov pojam, kao ni u slučaju da ga nitko ne pogodi.

Dijelovi igre (sadržaj kutije):

– figurice u obliku zečića

– karte s ilustracijama

– glasačke pločice

– ploče za bodove

– tagovi (označivači)

Što možeš naučiti igrajući Dixit?

– možemo se bolje upoznati

– razviti maštu

– naučiti apstraktno razmišljati

– istraživati

– razmišljati „izvan kutije“

– bolje se izražavati

– donositi odluke

Za koga je igra?

Službeno: 8+ godina

… Ali prema našem mišljenju mogu je igrati i manja djeca jer su pravila vrlo jednostavna te nije potrebno znati čitati kako bi se moglo igrati.

Što sve možeš s igrom?  

Kada ti dosadi klasično igranje asocijacija pomoću riječi, igru možeš začiniti tako da umjesto riječi kao asocijacije koristiš imena pjesama, zvukove, pantomimu ili nešto četvrto.

Zanimljive i neobične ilustracije mogu ti poslužiti kao inspiracija za pisanje, slikanje ili razgovor.

MinusiPlusevi
Neujednačena boja zečića i kartica za glasanje. Svaki igrač trebao bi imati svoju boju i figuricu zečića i karticu za glasanje u istoj boji, ali iz nekog razloga nijanse boje su prilično različite.Lijepe i neobične ilustracije te zanimljiv dizajn dijelova igre.
 Jednostavna pravila koja se lako shvaćaju
Druga verzija pravila za igru u kojoj sudjeluju više od 6 igrača.Prva verzija Dixita bila je prilagođena broju do 6 igrača. Nedavno je izašla nova verzija igre koja omogućuje igru za veći broj igrača što je super za veća društva i obitelji.
Ne može se igrati u dvoje.Slobodnije izražavanje.
Ploča za bodovanje je uska i lako nastane gužva kada se izjednače bodovi nekoliko igrača.Igra jednako zabavna i korisna za razvoj mašte odraslima i djeci.
 Može se dugo igrati a da vam ne dosadi.
Dodatni troškovi za ekspanzije (proširenja) igreMogućnost proširenja igre novim ilustracijama.

Igrale igru i o njoj pisale:

Srna Ilić, Ema Juriša, Anika Juriša, Dunja Savarin Lara Richter, Lamija Bureković, Eleonora Chersi