Utorak

17. 11. 2020

17:30 H
Ogranak Trsat Gradske knjižnice Rijeka
Radionica je namijenjena djeci od 5. do 8. razred, a prijave su obvezne na mail american.corner@gkri.hr ili osobno prijavom u Ogranku Trsat.

U sklopu programa American Cornera Rijeka slijedi nova zanimljiva “makers” radionica.

utorak 17.11. u 17.30  sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka u sklopu programa American Cornera Rijeka održat će se robotičko-programerska radionica za djecu na kojoj će se raditi s AQ:bit tehnologijom. AQ:bit je uređaj za mjerenje atmosferskih varijabli koji možete izgraditi koristeći komplet elemenata dostupan u vašoj knjižnici. Početak naziva AQ:bit dolazi od engleskih riječi Air Quality (AQ), a nastavak :bit označava njegovu kompatibilnost s micro:bitom, popularnim mikroračunalom za ulazak u svijet fizičkog računalstva. 

AQ:bit omogućava mjerenje pet atmosferskih varijabli – temperature, relativne vlažnosti i tlaka zraka tekoncentraciju mikročestica promjera manjeg od 2.5 mikrometara (PM2.5). Za korištenje AQ:bita iz vaše knjižnice posudite jedan AQ:bit komplet i jedan micro:bit komplet. AQ:bit setove knjižnici je omogućio IRIM.

Radionica je namijenjena djeci od 5. do 8. razred, a prijave su obvezne na mail american.corner@gkri.hr ili osobno prijavom u Ogranku Trsat.