Utorak

6. 8. 2019

8 H
Dječji odjel Stribor
Olakšano je snalaženje kroz obilje naslova.

Trube i fanfare! Nakon kratke pauze otvara se Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka i nestrpljivo očekuje sve vas koji tijekom srpnja niste mogli u svoju omiljenu knjžnicu! Ušminkan, uljepšan, i što je najvažnije – funkcionalniji, naš vam dječji odjel otvara svoja vrata. Požurite, čekaju vas izdvojeni i označeni detektivski, humoristični i fantastični romani, vicevi i zagonetke, knjige za kreativnu razbibrigu i još puno dobrih stvari za ugodan ostatak ljeta.

Dok su vrata Stribora bila privremeno zatvorena, iza njih se odvijala velika reorganizacija. Posljednjih nekoliko mjeseci pripremali smo novi raspored slikovnica i knjiga u dječjem odjelu ili, knjižničarskim rječnikom rečeno, novi sustav signiranja za smještaj građe na polici. Novi sustav osmislili smo da biste signature razumjeli i vi korisnici, a ne samo mi knjižničari, te da biste što lakše pronašli ono što želite čitati. Književnost za djecu i mlade razmjestili smo prema temama i žanrovima, a stručnim knjigama za djecu i roditelje dodijelili razumljivije nazive. Odsad, dovoljno je pratiti nove natpise na policama i knjigama kako biste zaronili u svijet zabavne matematike i STEM-a, mitologije, fantastičnih bića, pustolovnih romana i priča…

Jednako tako lako ćete pronaći slikovnice o životinjama, knjige o dinosaurima, pustolovne romane za djecu, kriminalističke romane za mlade ili knjige o prehrani djece.

Do željenih knjiga vode vas jednostavni natpisi i piktogrami. A za svaki slučaj, tu su i vaše najdraže knjižničarke, uvijek spremne pomoći!

Ovakav prijateljski način smještaja i označavanja knjižnične građe dio je pripreme za preseljenje u Dječju kuću, a zajedno s ostalim novostima koje nas tamo očekuju činit će dolazak u Dječji odjel Stribor jedinstvenim i neponovljivim iskustvom.

Od 6. kolovoza, Dječji odjel Stribor radi prema ljetnom radnom vremenu: ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 14 sati, srijedom i petkom od 13.30 do 19.30 sati, a subotom od 8 do 13 sati.

Vidimo se uskoro, čekamo vas!