27. 6. / 29. 6. 2019

19 H
Gradsko kazalište lutaka Rijeka
Rezervacije ulaznica za otvorenu generalnu probu, premijeru i reprizu predstave na mail blagajna2@gkl-rijeka.hr, a podižu se sat vremena prije početka predstave na blagajni GKL Rijeka (Blaža Polića 3), najkasnije 15 minuta prije početka izvedbe.

„Kiša“ je lutkarska predstava autora i redatelja Vanje Jovanovića, nekadašnjeg glumca-lutkara GKL Rijeka, a sada studenta režije ADU Zagreb s kojom je pobijedio na natječaju Lutkolab.

Naime, kroz programski pravac Dječja kuća EPK Rijeka2020 GKL Rijeka razvilo je projekt Lutkolab koji je započet u 2018. Projekt ima za cilj putem natječaja otvorenog mladim i neafirmiranim umjetnicima omogućiti profesionalnu produkciju lutkarske predstave. Natječaj je bio otvoren u proljeće 2018., a članovi žirija u užem krugu bili su umjetnici i djelatnici GKL Rijeka te skupina od desetak djece koja pohađa radionice Vijeća mladih Benčić. Djeca su prije sudjelovanja u žiriranju prošla kroz lutkarsku radionicu pod vodstvom Petre Šarac te su se upoznali s osnovama rada na umjetničkoj produkciji predstave i kritičkog promatranja kazališnog rada. Od tri projekta u užem krugu, odabran je projekt Vanje Jovanovića pod radnim nazivom „Voda“.

Predstava se bavi aktualnim temama današnjice poput vršnjačkog nasilja te nesnalaženja u izražavanju emocija u procesu odrastanja i niza važnih životnih situacija kroz koje prolazi njegov protagonist, Petar, koji je zapravo bilo tko od nas.

Producent: Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Autor i redatelj: Vanja Jovanović

Asistent  redatelja: Marijan Josipović

Scenografkinje: Sheron Pimpi-Steiner i Ivana Živković

Skladatelj: Ozren K. Glaser

Izvode: Andrea Špindel, David Petrović, Damir Orlić, Zlatko Vicić i Alex Đaković

Uzrast: 7+