Srijeda

18. 9. 2019

17:30 H
Zavičajni muzej Drenove
prijave obvezne porukom Facebook stranici muzeja

U srijedu 18.9. od 17.30 do 19 sati u suradnji s Gradskim kazalištem lutaka Rijeka u kreativni kutak Zavičajnog muzeja Drenove stižu Wanda i radionica izrade igračaka od filca! Radionica će se odvijati u dvorištu muzeja, a prijave su obvezne porukom Facebook stranici ili na mail vesna.lukanovic@gmail.com.

za uzrast: 4+
maksimalan broj sudionika: 30
trajanje: 90 min.

U fokusu same radionice nalazi se kreativnost te se djecu nastoji usmjeravati ka nesputanom kreativnom likovnom izražavanju i oblikovanju. Glavni medij kreativnog izražavanja u ovoj radionici je industrijski filc raznih boja. Tematika oblikovanja filca vezana je uz predstavu Wanda LaVanda i njenog glavnog lika, ovčice Wande. Uz stručno vodstvo polaznici ove radionice upoznat će se pobliže s likovnim materijalom – industrijskim filcom i njegovim mogućnostima oblikovanja, rezanja, punjenja, šivanja, lijepljenja.

Polaznici se mogu na zanimljiv način uključiti i na taj način izraziti svoje potrebe i sposobnosti. Aktivnim sudjelovanjem na radionici kod svakog se djeteta razvija i potiče timski rad, uspostavlja se dijalog, aktivno slušanje te razmjena iskustava. Kreativnim izričajem uz korištenje likovnih tehnika oblikovanja filca svakom se djetetu omogućuje da uspješno razvija svoje potencijale u skladu sa svojim sposobnostima.

Program realizira udruga “Dren” prijavila uz podršku Grada Rijeke projektu “Mići teatar na granici”.