Subota

7. 9. 2019

12 – 17 H
OŠ/SE Dolac, (Dolac 12, Rijeka)
Za radionice je obavezna prijava putem web stranice.

Već treću godinu za redom u Rijeci ljeto završava velikom zabavom, s puno odlične glazbe i hrane. Govorimo, naravno, o Porto Etno festivalu koji se održava u sklopu programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Ove će godine Porto Etno od 6. do 8. rujna na Trgu 128. brigade HV-a, Trgu riječke rezolucije, u HNK Ivana pl. Zajca i na riječkoj tržnici ugostiti više od sto izvođača te ponuditi jela čak dvadeset svjetskih kuhinja koje će pripremati udruge nacionalnih manjina Rijeke i PGŽ, kao i Riječani i Riječanke porijeklom iz cijelog svijeta.  

Organizatori Porto Etno festivala mislili su na sve generacije pa se tako u subotu 7. rujna od 12:00 do 17:00 sati u OŠ/SE Dolac (Dolac 12, Rijeka) održava zanimljiv program za djecu.

Koncert dječjih zborova “Minicantanti” i “Fioi come noi”

12:00

Dječji zborovi Zajednice Talijana u Rijeci pripremili su slastan glazbeni program, uz bogat meni pjesama posvećenih – hrani.

Radionica eksperimentalne glazbe i izrade tradicijskih glazbenih instrumenata

12:00 – 14:30 (prva grupa)/ 14:30-17:00 (druga grupa)

Voditelji radionice Noel Šuran i Hennry Marić namijenili su radionici djeci koja će moći promišljati eksperimentalni zvuk nakon što će izrađivati tradicionalne instrumente od priručnih i recikliranih materijala. Radi se o interesantnom spoju tradicijske i suvremene glazbe, a polaznici će doznati kako izrađivati instrumente, skladati i snimati glazbu.

Radionica je namijenjena djeci od 7 do 13 godina.

Čitanje slikovnice “Rigo Janči” i pripremanje istoimenog omiljenog riječkog kolača.

12:30 – 15:00

Na radionici Rigo Janči poslušati ćemo istoimenu priču spisateljice Anđe Marić o nastanku kolača rigojanči. Osim dirljive ljubavne priče slikovnica sadrži i recept za pripremanje obožavanog riječkog kolača rigojančija prema kojem će polaznici radionice uz vodstvo mališanima omiljene tete Danice Pošmuge iz OŠ/SE Dolac pripremiti svoj najslađi kolač.

Radionica je namijenjena djeci od 7 do 13 godina.

Dječja slikarska radionica

15:00 – 17:00

Dječja slikarska radionica namijenjena je polaznicima u dobi od 6 do 12 godina, koji će kroz dvosatni program upoznati zabavne slikarske tehnike na papiru, koristeći akvarel i flomastere. Slikarski materijal osigurava organizator, a uz polaznike predškolske dobi obavezna je prisutnost jednog roditelja.

Za radionice je obavezna prijava putem web stranice na linku ovdje.

Cjelokupni program festivala možete pronaći na stranici Rijeka 2020.