Četvrtak

1. 1. 1970

0 H
Kompleks Benćić
Ukoliko ste zainteresirani za radionicu za svoju školu ili razred kontaktirajte na email: vm.bencic@gmail.com ili ivana.lucic@mmsu.hr!

Učitelji, učiteljice, profesori, profesorice – evo nešto baš za vas i vaše učenike!

Tko je bio Rikard Benčić, koje će institucije svoj dom naći u Benčiću te što se sve u njemu proizvodilo – može se saznati na novoj radionici koju su osmislili u suradnji Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka i Vijeće mladih Benčić! U ljetnom polugodištu 2019. ugostili smo OŠ Brajda, OŠ Centar i OŠ Milan Brozović iz Kastva koji su zaigrali našu igru i puno toga naučili.

Radi se o radionicama u trajanju od dva školska sata za jedan razred koja obrađuje nastanak kompleksa bivše tvornice Rikard Benčić i njegove budućnosti, s naglaskom na programe za djecu u sklopu Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture. Radionica se temelji na interaktivnim aktivnostima pomno osmišljenim kako bi djeci omogućila okvir za samostalno istraživanje i otkrivanja komadića povijesti i budućnosti kompleksa.

Specifičnost radionice je, osim što se temelji na interaktivnim metodama, da se održava na licu mjesta – u kompleksu Benčić. Održavanje radionice na licu mjesta potiče povezivanje učenika/ca s određenim mjestom i pomaže u uspostavljanju odnosa i razumijevanju vlastite okoline čime se stvara podloga za preuzimanje aktivnih uloga učenika u vlastitim zajednicama.

Radionica je prikladna za izvođenje u sklopu nastave iz različitih redovnih i/ili izbornih predmeta kao što su primjerice, Povijest, Moja Rijeka, Građanski odgoj i obrazovanje, Sat razredne zajednice.

Ovaj projekt financiran je od strane Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture.