Srijeda

26. 6. 2019

20 H
Trg 128. brigade Hrvatske vojske
Slobodan ulaz

Svečano otvorenje Tobogana započinje nastupom “Spark!” bubnjara na Trgu 128. brigade HV, čiji će nas ritam odvesti preko Korza do Klobučarićevog trga, gdje nas očekuju velike, svjetleće ptice “Birdmen” koje su na naše ulice stigle iz druge dimenzije. Osim toga, naći ćemo se oči u oči s neobičnim, radoznalim stvorenjima zvanim “i-Puppets”.

Od 21 sat na Klobučarićevom će se trgu događati radionica “Superjunak”, namijenjena svim zainteresiranima od 5 do 99 godina. Pozivamo sve superjunake da svojim supermoćima pomognu Toboganu u širenju igre, mašte, tajnih vještina i čarobnih riječi. ArtMašina pomoći će izraditi plašt i masku po izboru za svakog superjunaka.

Superjunaci i svi ostali nastavit će se zabavljati uz plesnu glazbu i šarene projekcije po zidovima.

U programu sudjeluju:

Spark! (Worldbeaters, UK) – čarobni nastup uličnih bubnjara, s jedinstvenim kostimima i koreografijom punom bljeska i boja. Tajanstveni likovi sastavljeni od svjetla i zvuka preobrazit će okoliš u čudesno mjesto. Worldbeaters postoje od 2005. i stekli su reputaciju uličnog teatra svjetske klase. Čuveni su po svom bubnjanju, koreografiji i dizajnu svjetla, a nastupali su na brojnim velikim priredbama.

i-Puppets (Close – Act Theatre, NL) – nizozemska skupina izvođača specijaliziranih za interaktivne ulične spektakle dovodi nam radoznale lutke iz drugog svijeta. Njihove će nas velike oči pažljivo razgledati, dok mi budemo gledali u njih. Close – Act Theatre postoje od 1991. U njihovim su nastupima uživali gledatelji svih uzrasta i iz raznih krajeva, neovisno radilo se o velikim ili malim produkcijama. Ova družina svoje nastupe uvijek planira s namjerom izazivanja emocija publike, kako bi svi što dublje uronili u njihovu priču.

Birdmen (Close – Act Theatre, NL) – ogromne, svjetleće ptice sletjele su u naš grad. Dopustite im da vas uvuku i odnesu u svijet mašte.

Radionica “Superjunak” (ArtMašina, Rijeka) – riječki kreativci spretnih ruku pomoći će najmlađima u pretvaranju u superjunake. Svatko će dobiti plašt i masku po vlastitom izboru te postati upravo onakav superjunak kakav najviše želi biti.

Radio Roža i Sun Matt pobrinut će se za glazbu, Stephany Stefan izvest će jedan od svojih atraktivnih performansa, dok će Oblik 3 oblikovati videomapping na pročelju OŠ Nikola Tesla.

Dob: za sve uzraste