Čini nam se kako zadnjih dana samo dobre igre dobivaju trailere.

The Elder Scrolls 6 nema datum izlaska. Jedino što se zna je kako ga Bethesda planira izdati poslije Starfielda (2021), ali kada – ne znamo. S obzirom na to kako je mala vjerojatnost da ćemo u narednim mjesecima saznati više o datumu objave, treba se okrenuti drugim stvarima. Kao primjerice Skywindu!

Riječ je o ambicioznom volonterskom projektu koji nastoji rekreirati treći nastavak franšize The Elder Scrolls III: Morrowind pomoću Skyrim: Special Edition engine-a iz 2016. godine. Jednostavnije rečeno, ekipa iza projekta cilja na remaster kultnog naslova iz 2002. godine (pitajte svoje doma).

Ono što je trenutno najvažnije od svega je činjenica što izgleda dobro kao što i zvuči; jedan sneak peek dobili smo jučer jer su nas developeri odlučili počastiti kratkim videom misije pod naslovom Battle at Nchurdamz. Unatoč tome što su video popratili rečenicama kako ovo nije najava, kao niti potencijalna najava najave datuma izlaska, lijepo je vidjeti kako je ekipa iza igre odlučila pomalo eksperimentirati s naslovom iz 2002. Dobar primjer eksperimentiranja predstavlja Black Mesa, fanovski remake Half-lifea

Ako vas interesira još pojedinosti vezane za projekt možete saznati sve što vas zanima ovdje. Do tada nam na raspolaganju stoji stari klasik.