Vrijeme je da izvadimo dalekozore te vidimo što je vrijedno praćenja na filmskoj pučini!

I dok Joker dominira društvenim mrežama (pomalo hvata zalet i El Camino), bilo to vama zabavno ili frustrirajuće, filmska industrija nastavlja proizvoditi i dalje filmove. Opet – na bolje ili na gore. Upravo zbog toga je potrebna ponekad i pomoć drugih kako bi znali što točno pratiti. Stoga smo vam odlučili ukazati pažnju na dva animirana filma koja nam se čine prema prvim trailerima pomalo zanimljiva.

Prvi među je Spies in Disguise koji uzima klasičnu James Bond priču o agentu koji osvaja od djevojaka do šefova do neprijatelja. I sve bi bilo normalno da se u jednom trenutku glavni junak, Lance Sterling (Will Smith), ne pretvori u goluba zahvaljujući izumu prijatelja i znanstvenika Waltera Becketta (Tom Holland) koji mu je obećao kako će postati nevidljivim. Zato jer nitko ne vidi golubove.

I umjesto još jednog klasičnog krimića, pred nama se nalaze avanture mladog goluba u puno humorističnijem i pozitivnijem svijetlu za razliku od primjerice Valianta. Trailer izgleda obećavajuće te ako je Will Smith potrošio svu lošu sreću u Blizancu, ne bi trebalo razočarati. Premijera je zakazana za 25. prosinca 2019. godine.

Drugi naslov je Onwards koji isto uzima klasičnu temu koja se ogleda u obitelji bez oca. O kojem zapletu onda govorimo ovdje? Naime, radnja filma smještena je u paralelni svijet koji prema traileru simbolički postavlja prošlost kao vrijeme alkemije te sadašnjost kao mehanizirano doba koje je izgubilo na duši. Nekada su svijetom vladali čarobnjaci, a danas birokrati. Majka obitelji Lightfoot, Laurel (Julia Louis Dreyfus), odlučuje svojim sinovima Ianu (Tom Holland) i Barleyu (Chris Pratt) otkriti sadržaj kutije koju im je tata ostavio sa zahtjevom da ju otvore na današnji datum.

Oni ga otvaraju, otkrivaju čarobni štap (!) te poruku da ga pomoću njega mogu oživjeti. Kraj filma – ne. Što se dogodi? Sinovi odluče oživjeti oca, ali ne mogu ovladati moćima samoga štapa te tijekom rituala uspijevaju u život vratiti jedino – njegove noge. Naravno – avantura je na pomolu. Premijera filma je na rasporedu sljedeće godine u ožujku.

S obzirom na trendove u filmskoj industriji, spomenuti animirani filmovi vrijedni su praćenja s obzirom na eksperimentiranja koja izgledaju dovoljno ludo da – uspiju.