Iako polako prestajemo brojati dane u karanteni, daleko smo od kraja prebrojavanja sadržaja za raditi doma.

Nakon što se proteklih dana Epic Games Store isprsio s AAA naslovima u vidu Watch Dogsa i The Stanley’s Parable, ovoga puta odlučio nam je pokloniti dva mala dragulja u sjeni zanimljivog pokušaja, World War Z-a.

O novoj interpretaciji bestsellera Maxa Brooksa pisali smo prije nekoliko mjeseca i nismo bili najsretniji završnim (nus)produktom. Unatoč zanimljivim zombi mehanikama, World War Z nije se uspio odmaknuti od prosječnosti svojega žanra. Međutim, co-op komponenta u ovim vremena mogla bi se pokazati dovoljnom za dio gejmerske zajednice koja još uvijek vapi za nastavkom L4D2-a.

Druga dva dragulja koja su se pojavila na virtualnim policama su Figment i TormentorPunisher. Prvi je psihoanalitički platformer u kojem preuzimate ulogu Dustya, lika u glavi jednoga oca, kojemu noćna mora uzima knjižicu uspomena. Pred vama se nalazi šest sati zagonetki i neprijatelja, ali i intrigantnog narativa koji propituje komponente što (bi trebale) sačinjavati nas.

S druge strane, TormentorPunisher je mnogo jednostavniji za shvatiti. Njegov najbolji opis bio bi 2D Doom za siromašne koji se hrani vašim adrenalinom, frustracijama, kao i željom za bolji rezultat. Međutim, navedenu osnovicu uspio je uzdići na novu razinu zahvaljujući odlično usustavljenom sustavu za generiranje neprijateljskih valova, ali i drugim spojevima (glazba, vojni arsenal…).

Savršeno štivo za izbacivanje frustracija u trenucima kada šetnje u društvu drugih nisu moguće.

Do idućeg tjedna!