Epic Games Store uspio je nakon nekoliko dugih tjedana vratiti našu pažnju. Sretnici.

Dugo se nismo obazirali na ponudu Epic Games Store-a (zato jer nije bila dobra. Sad imate i napismeno), ali svježi duet koji se pojavio na njihovim stranicama ponovno je zaslužio našu pažnju. Riječ je o srednjovjekovnom RPG-u Kingdom Come: Deliverance te povijesno (ne)utemeljenom TBS-u/slasheru Aztezu.

Veliko ime ovdje je zasigurno RPG koji je na tržišta izašao prije dvije godine kada je podijelio publiku zbog svojih propusta koji su na dnevnoj bazi ponuštavali odličan narativ te combat system. Međutim, kroz ove dvije godine isti se uspio popraviti zahvaljujući velikoj podršci odane baze fanova, ali i kreativnog tima koji je mnogim preinakama uspio na noge postaviti ovaj ambiciozni RPG. Iz današnje perspektive Kingdoms Come: Deliverance svoje mjesto nalazi među najboljim srednjovjekovnim RPG-evima. Znamo da ih nema mnogo.

Aztez predstavlja nepoznanicu većem broju ljudi za razliku od prijašnjeg naslova. Riječ je o crno-bijelom astečkom 2D slasheru koji neočekivano kombinira s elementima TBS-a što u kombinaciji s unikatnim stripovskim dizajnom rezultira uistinu igrom vrijednom nekoliko dana, vikenda, mjeseci… Ovisno o tome koliko dugo turn-based strategy strana igre može kod korisnika održati razinu interesa.

Igre možete skinuti ovdje.