Nakon što ste se (nadam se) slatko nasmijali mojoj isfuranoj fori, vrijeme je da vas obavijestim da je u Hrvatskoj već dostupna dugo očekivana igrica pod nazivom Harry Potter: Wizards Unite, te ju već danas možete skinuti na mobač – besplatno!

Ako vam još uvijek nije jasno zašto sam na početku spomenula Pokemon GO, sada ću vam objasniti. Naime, Wizards Unite napravljen je na jako sličnu foru kao i Pokemon GO. Štoviše, ekipa koja stoji iza ove igre, dobro poznati Niantic studio je ista ona ekipa koja je stvorila poznate nam Pokemon GO!

Radi se o AR igrici (AR= augmented reality = proširena stvarnost) u kojoj, kao i u Poemonima, kroz ekran vašeg mobitela gledate u svijet, koji je izmješan sa našim svijetom i čarobnim svijetom Harry Pottera.

U igrici moći ćete sakupljati bedževe i zastave, tražiti skrivena mjesta poput staklenika (u kojima se sakupljaju sastojci za napitke), evoluirati kao čarobnjak (ili vještica 🙂 ) u skrbi za magična stvorenja ili obrani od mračnih sila, te najzabavniji dio: moći ćete bacati čarolije i boriti se protiv raznih čudovišta!

Jeste li spremni pomoći Harryu?

Još jedna supercool stvar je ta da igricu možete igrati sami, ali i sa ekipom! Multiplayer dio igre podržava do 5 igrača gdje svaki od igrača ima svoju ulogu u timu, poput aurora, profesora te magizoologa, te zajedno možete sudjelovati u čarobnjačkim turnirima, s čijom pobjedom otključavate skrivene sadržaje.

Ova igrica stvarno zvuči odlično i zanimljivo, no dužnost mi je podsjetiti vas da, uz malo igranja, ne zaboravite na knjige koje vas čekaju u našoj gradskoj knjižnici! U njima ima puno više magije nego što možete zamisliti…