Jeste li vi bili dijelom većine svijeta koja je igrala Pokemon GO? Jeste li spremni pasti pod magiju Harry Pottera?

Nakon što ste se (nadam se) slatko nasmijali mojoj isfuranoj fori, vrijeme je da vas obavijestim da je u Hrvatskoj već dostupna dugo očekivana igrica pod nazivom Harry Potter: Wizards Unite, te ju već danas možete skinuti na mobač – besplatno!

Ako vam još uvijek nije jasno zašto sam na početku spomenula Pokemon GO, sada ću vam objasniti. Naime, Wizards Unite napravljen je na jako sličnu foru kao i Pokemon GO. Štoviše, ekipa koja stoji iza ove igre, dobro poznati Niantic studio je ista ona ekipa koja je stvorila poznate nam Pokemon GO!

Radi se o AR igrici (AR= augmented reality = proširena stvarnost) u kojoj, kao i u Poemonima, kroz ekran vašeg mobitela gledate u svijet, koji je izmješan sa našim svijetom i čarobnim svijetom Harry Pottera.

U igrici moći ćete sakupljati bedževe i zastave, tražiti skrivena mjesta poput staklenika (u kojima se sakupljaju sastojci za napitke), evoluirati kao čarobnjak (ili vještica 🙂 ) u skrbi za magična stvorenja ili obrani od mračnih sila, te najzabavniji dio: moći ćete bacati čarolije i boriti se protiv raznih čudovišta!

Jeste li spremni pomoći Harryu?

Još jedna supercool stvar je ta da igricu možete igrati sami, ali i sa ekipom! Multiplayer dio igre podržava do 5 igrača gdje svaki od igrača ima svoju ulogu u timu, poput aurora, profesora te magizoologa, te zajedno možete sudjelovati u čarobnjačkim turnirima, s čijom pobjedom otključavate skrivene sadržaje.

Ova igrica stvarno zvuči odlično i zanimljivo, no dužnost mi je podsjetiti vas da, uz malo igranja, ne zaboravite na knjige koje vas čekaju u našoj gradskoj knjižnici! U njima ima puno više magije nego što možete zamisliti…