Oduvijek smo bili i nastavit ćemo biti slabi na platformerske naslove

Odmah da se razumijemo — Klokana Kaoa se ne sjećaju svi. Riječ je o glavnom protagonistu franšize koju je 2000. godine kreirao studio X-Ray Interactive. Kao The Kangaroo bio je aktualan sve do 2006. godine kada je nakon četiri nastavka i niza miksanih recenzija ugašen.

Ipak, u zadnjih godinu se pojavila želja zajednica te inicijativa developera (Tate Multimedia) da se uradi remake naslova. Ne znamo mnogo o procesu, ali znamo kako su se stvari zakotrljale te kako bi kroz 2021. godinu trebali dobiti novu avanturu našeg klokana.

Poticaj za pisanjem članaka dobili smo iz dva razloga. Prvi je taj da je u javnost iscurio gameplay igre o kojoj smo mogli nagađati samo preko odabranih (ali divnih) screenshotova igre. Kratak snimak ne pokazuje mnogo, ali nije trebalo dugo zajednici da već ispiše prve dojmove (nema smisla čitati).

Drugi razlog se nalazi u činjenici da se trenutno događa veliki povratak kultnih, ali i zaboravljenih platformerskih naslova. Neki su se pokazali kao veliki uspjesi (novi Crash koji nam je odličan), a neki kao veliki promašaji (Spongebob Squarepants Rehydrated). Ipak, vraćanje starih naslova nam omogućuje da vidimo koliko su slični, a koliko različiti. Kao The Kangaroo nije bio najpopularniji naslov početkom 21. stoljeća, ali će biti zanimljivo vidjeti hoće li uspjeti napraviti uspješan skok u remake vode.