Volimo glazbu, volim sintisajzere, volimo retro, volimo “uradi sam” kulturu i pristup. Normalno da nam se sviđa i  Teenage Engineering.

Ideja o organiziranju kućnog tuluma ili produciranju glazbe obično na pamet pada spontano, u trenutku nekakve inspiracije, a onda je poželjno čim prije i posložiti sve što ti za to treba. Po mogućnosti da se sve lijepo uklapa u prostor i slijedi neprolaznu retro vibru džepnih kalkulatora, Nintendo konzola i vintage sintisajzera, jer to je uvijek u modi.

Švedska audio kompanija Teenage Engineering imala je sve to na umu kada je počela proizvoditi svoje sada već iznimno popularne i primamljivo dizajnirane modularne sintisajzere. Čak su surađivali s IKEA-om na nekim zajedničkim linijama party proizvoda, a ono što imaju zajedničko s tim švedskim gigantom namještaja je DIY iliti do-it-yourself princip slaganja, jer većinu sintasajzera barem djelomično morate složiti sami.

Bez brige, sve dolazi s detaljnim uputama, tako da čak i tehnički slabije potkovanima ne treba dugo da počnu proizvoditi i uživati zvuk.

A zvuk je takav da emulira puno skuplja aparate i nipošto nije šala, kako bi se možda moglo pomisliti zbog imena Teenage Engineering, jer da ovo nije namijenjeno samo tinejdžerima svjedoči lista glazbenika koji vrte ili su vrtili knobove ovih sintisajzera: Beck, Bon Iver, Depeche Mode, OK Go, Swedish House Mafia, CHVRCHES…

Kako dodatno povećati vjernu sljedbu?

Pokreneš izdavačku kuću i daš priliku novim talentima da se iskažu svojim radom, uz uvjet naravno, da koriste bar jedan tvoj stroj… O tome svakako pročitaj više i javi se ako nabaviš ovu aparaturu.