Može li Minecraft nadmašiti sam sebe?

You son of a gun, you did it!

Mojang je jučer objavio kako je prodao više od 200 milijuna primjeraka Minecrafta koju prema službenim podacima mjesečno igra preko 126 milijuna igrača. Time je postao prva igra u povijesti koja je prešla navedenu brojku. Za usporedbu, samo su još dvije igre prešle brojku od 100 milijuna prodanih primjeraka. Riječ je o GTA V i Tetrisu.

Vijest je to koja se savršeno uklopila u proslavu 11 godina Minecrafta što je Mojang iskoristio da obznani promjenu imena u Mojang Studios; razlog tomu treba tražiti u želji vodstva da se istakne sudjelovanje drugih studija. Međutim, vi niste otvorili članak kako biste zapljeskali Mojangu.

Vi ste otvorili članak zato jer Mojang Studios ponovo najavio širenje Minecraft univerzum. Prvi korak u tom smjeru učinjen je već prošle godine izlaskom VR-a Minecraft Earth. Drugi korak predstavlja Minecraft Dungeons koji bi trebao izaći 26. svibnja. O čemu je riječ? O naslovu inspiriranom D&D-em smještenom unutar svima poznatog svijeta koji mnogi opisuju kao kombinaciju Minecrafta i Diabla. Riječ je o usporedbi koja je u najmanju ruku zbunjujuća.

Ipak, prikazani gameplay uspješno utemeljuje danu usporedbu. Igra će se temeljeniti na semi-generated podzemnim svjetovima koje će igrači moći istraživati zajedno sa svojim prijateljima (do četiri igrača). O priči se ne zna previše, ali je Mojang u više navrata uvjeravao zajednicu kako pažljivo radi na spajanju nove igre s kanonom. Od važnijih informacija ističe se kako korisnici Minecrafta neće dobiti besplatnu kopiju igre, kao i ona da će igra izaći na Nintendo Switchu, PS4-u, Xbox Oneu te računalima (Windows). No, cross-platform play će korisnici morati počekati nekoliko mjeseci.

Članak zaokružujemo Mojangovom najavom dugometražnog igranog filma koji bi trebao zaokružiti njihovu ekspanziju, zajedno s već spomenutim Minecraft Earthom i Minecraft Dungeons.