Kultni naslov iz devedesetih tijekom sljedeće godine trebao bi oživjeti zabavan svijet ranih strategija.

Dvije riječi za koje nismo dugo čuli ponovno su se jučer pojavile u eteru – Command & Conquer. Kanonsko djelo RTS-a zadnjih je godinu dana bilo pod budnim okom Petroglyph Gamesa koji je naumio za EA napraviti remastered verziju nekolicine njihovih klasika. Izuzetno je važno istaknuti kako se tu ne radi o remake-u jer nije cilj izmisliti ponovno franšizu nego ju dovesti u sadašnjicu. Command & Conquer bio je prvi s kojega su odlučili otpuhati prašinu s obzirom na to kako je on postavio temelje RTS-a te je u zajednici stratega promatran kao “Osloboditelj”.

Nakon samo godinu dana rada je studio odlučio u javnost pustiti kratak isječak igre koja bi trebala nositi naslov Command & Conquer Remastered. Na prvi pogled isječak neće uzbuditi nikoga – mlađi naraštaji zamahnuti će rukom, stariji će otići po naočale, dok ćemo mi međaši stisnuti replay. Na drugi pogled ipak će naša nostalgija zaigrati jer čini se kako po prvi puta imamo prilike od jedne AAA kompanije dobiti stariji naslov bez invazivnih metoda. Remastered verzija ne podliježe modernizaciji te daje sve od sebe kako bi ostala vjerna originalu što je jasno vidljivo prema činjenici da igra nije otišla 3D stopama već je ostala u svojem 2D svemiru. Petroglyph Games je istaknuo kako adaptacija originala novim uvjetima ide sporo upravo zbog ekstenzivne suradnje sa zajednicom i drugim grupacijama koje bi trebale osigurati da remastered verzija ne izgubi na snazi koju je imao original iz 1995. godine.

Zanimljivost predstavlja i činjenica kako će igrač moći birati između dva modula – 4K ili originalnog 320×200 u slučaju da vam se ne sviđa remastered verzija.

Trenutno Command & Conquer Remastered nema datum izlaska s obzirom na to kako developeri muku muče s originalnim kodom, ali možete mašti dati volju na danim teaserima ovdje.

Držimo fige kako ćemo tijekom sljedeće godine imati prilike ponovno oglasiti Red Alert.