Ispred Dječjeg vrtića “Zrno” Virje, te još nekoliko mjesta pred neki dan osvanule su klupe pričalice! O čemu se radi, i kakva je to čudnovata klupa, pročitajte u nastavku!

Pčelice radilice našeg Brickzinea uočile su jednu jako zanimljivu stvar koja je osvanula ispred vrtića Zrno u općini Virje (Koprivničko-križevačka županija) – klupa pričalica!

Ove posebno osmišljene klupe, dizajnirane u suradnji s tvrtkom Vojtek d.o.o. iz Belog Manastira imaju u naslonu za leđa poseban prostor za umetanje priče, odnosno slikovnice koja se prelama u format prilagođen klupi.

Klupa je u razini dječjih očiju što mališane privlači na čitanje, te je udobna za odmor starijih dok oni čitaju priču 🙂

Cilj ovog projekta je djeci osigurati kontinuirani pristup pričama, a tijekom godine će djelatnici Narodne knjižnice Virje izmjenjivati razne priče s nekim novim i zanimljvim avanturama!

Prva postavljena priča zove se “Priča o vitezu Martinu”, glavnu ulogu ima mladi vrtićarac Alen, a priču je napisala knjižničarka i ravnateljica Ivanka Ferenčić Martinčić.

Ovaj hvalevrijedan projekt provela je Narodna knjižnica Virje u suradnji s Općinom, te su u mjestima Miholjanec, Hampovica, Šemovci i Virje postavili ove zanimljive klupe koje sadrže priče. Projekt je podržalo i Ministarstvo kulture.

Super stvar kod ove klupe je što osim što je multifunkcionalna, ne zagađuje okoliš, ne narušava ga svojim izgledom, te ne zahtijeva nikakav veći posao osim stavljanja novih interesantnih priča (možemo li to uopće nazvati poslom? 😉 )