Kada smo mi kretali u prosincu 2017. godine, skromno i stidljivo, oni koji su tada bili šesti osnovne bili su jedna od naših glavnih ciljanih publika. Sada se kreće u srednju školu… Sretno i pametno. 🙂

Objavljen prilog Primorsko-goranske županije za pomoć osmašima u odabiru srednjoškolskih programa. Primorsko-goranska županija u suradnji s Novim listom i ove je godine pripremila prilog Kamo dalje kako bi pomogli učenicima završnih razreda osnovnih škola pri odabiru nastavka srednjoškolskog obrazovanja. Detaljan je to vodič u kojem su predstavljene 24 strukovne škole iz Primorsko-goranske županije kao i svi njihovi obrazovni programi.

U prilogu su također predstavljeni i učenički domovi. “Izborom nekog od tih programa iz sektora obrta, medicine, strojarstva i brodogradnje, industrije, građevine, ekonomije, trgovine, hotelijerstva, tekstilne industrije, medicine, pomorstva, prometa…po uspješnom završetku, otvaraju vam se vrata svijeta rada.  A na tom tržištu naša Županija kao i cijela država, iskazuje veliku potrebu za kadrovima iz široke palete strukovnih zanimanja. Neka  vas upravo to motivira kod odluke kamo dalje, poručio je osmašima župan Zlatko Komadina.

Prilog kojeg je u cijelosti pripremio Upravni odjel za odgoj i obrazovanje PGŽ možete pogledati na linku.