Teško mi pada priznanje, ali Ubisoft je ovime nadmašio iskustvo maturalca u Grčku.

Dignite ruku ako ste ikada imali priliku iskusiti vodstvo kroz muzej uz pomoć pripremljenih audio monologa.

Jedan, dva, tri, 18, 79, 101… Odlično!

Dignite ruku ako ste prestali slušali nakon deset minuta.

Jedan, dva, tri, 18, 79, 101… Odlično?

Nećemo se lagati; govorimo o vodstvima koja u većini slučajeva uistinu znaju biti zamorna. Postavljeni ritam rijetki mogu pratiti, a i njih do kraja ostane šačica. Druge odvedu misli, potrebe, snovi ili u konačnici jednostavno skinu slušalice kada shvate da su u muzeju.

Međutim, čini se kako je Ubisoft došao do zanimljivog rješenja. Naime, odlučili su besplatno ponuditi vođene ture Egiptom i Grčkom, točnije, svjetovima osmišljenima za igre Assassin’s Creed: Origins i Assassin’s Creed: Odyssey.

Discovery Tour: Ancient Greece nudi vam mogućnost putovanja kroz 29 regija antičke Grčke. Putovanja su podijeljena tematski: filozofija, poznati gradovi, svakodnevni život, rat i mitovi.

Discovery Tour paket možete skinuti ovdje do 21. svibnja.

Discovery Tour: Ancient Egypt je bogatiji jer publici nudi preko 75 vođenih tura Egiptom u vrijeme Ptolomejevića. Poznati egiptolozi i povjesničari stoje vam na raspolaganju za pitanja kojih ćete se sjetiti razgledavajući.

S obzirom na to kako govorimo o franšizi pod čijom kapom stoje neke od najljepših virtualnih povijesnih simulacija koje su u većini slučajeva jako dobro potkovane činjenicama, teško da možete zamisliti što vas očekuje.

Samo da se vratimo na početak – zašto bi ovo trebalo vratiti nadu u slična vodstva? Zato jer ovo je unikatan primjer postavljanja VAS u svijet o kojem ste dosad samo slušali ili zamišljali cjeline cjelina od ostataka ostatka. AC je odlično iskoristio mogućnosti filmskog pristupa povijesnom prikazivanju, kao i ozbiljnom pristupu naratoru koji za promjenu nije monoton. Jedno je zamišljati. Drugo je biti tamo. Razlika je velika, i Ubisoft je ovime to dokazao.

Zaključimo mišlju kako nam je Ubisoft daje da okusimo budućnost muzeja.