Naš dragi suradnik i tata “Retronauta” Miroslav Cmuk vrijedno piše i objavljuje te nas je sada dočekala i njegova treća knjiga!

Miroslav Cmuk, jedan od najproduktivnijih autora  Magazina i Brickzinea, objavio je novu knjigu pod naslovom Lektirizam, djelo od 25 tekstova među kojima prevladavaju eseji uz nekoliko priča. Tekstovi su to o lektiri i kulturi čitanja te čitateljskim navikama, a prvotno su izlazili upravo u Magazinu tijekom 2017. i 2018. godine.

Nakladnik “Knjiga u centru” prepoznao je vrijednost tih tekstova i odlučio im pružiti trajnije trajanje ukoričavanjem. Urednik knjige je Zoran Pongrašić, autor brojnih knjiga i poznavatelj dječje književnosti.

Zašto Cmuk ne voli Grimmove, a voli Andresenove bajke? Koje bi knjige bilo dobro uvrstiti na popis lektire? Koje će knjige uvijek biti rado čitane? Čitaju li danas mladi i što rado čitaju? Do odgovora na ta i druga pitanja pokušalo se doći u “lektirizmima”, a malo je onih koji znaju bolje od Cmuka, autora koji vrijedno piše i radi kao školski knjižničar.

Miroslav Cmuk je do sada već objavio knjige Stripizam i Zvučna čitanka.