Centar za osobni i profesionalni razvoj „Sreća“ iz Rijeke predstavio je priručnik razvojnih igara za djecu „Sretno djetinjstvo“ socijalne pedagoginje i psihoterapeutkinje Gordane Galetić i psihologice Yvette Karaba.

Priručnik je nastao u tjednima izolacije uzrokovane koronavirusom kada su naglo zatvorene sve ustanove uključujući vrtiće i škole te su se roditelji suočili sa situacijom potpuno samostalne brige za djetetov dan, uz vlastite poslovne obveze, što je i iskusnim roditeljima vrlo izazovno.  Situacija s korona virusom uveliko je utjecala i na djecu – neki su krenuli u vrtić i škole, neki nisu, a ukupna situacija mnogima izazva veliki strah i stres.

Podrška

Ne bi li u takvoj situaciji pružile podršku autorice su kreirale priručnik „Sretno dijete“ čiji je cilj biti podrška roditeljima i široj zajednici oblikovanjem niza aktivnosti: senzornih, usmjerenih na kognitivni razvoj, razvoj fine motorike, grube motorike, kreativnosti, integraciju razvojnih područja kao i za obiteljsko vrijeme.

Karakteristike su priručnika sljedeće:

  • Igre/aktivnosti su jednostavne i zabavne, mnoge se mogu provesti u zajedničkoj kvalitetnoj igri roditelja i djeteta, a uz to potiču razvoj mozga što je vrlo važno pogotovo sada.
  • Priručnik sadrži skoro 50 aktivnosti, od čega je veći dio za djecu od 1 do 5 godina, a dio za djecu do 14 godina.
  • Sadrži koristan bonus dio o roditeljstvu i odgoju.

Sve detalje o načinu nabavke može se dobiti javljanjem na mail prirucniksreca@gmail.com, a rad autorica može se podržati dobrovoljnim donacijskim prilogom za sadržaj, ideje i znanje integrirano u priručnik. Čitatelji „Sreću“ mogu kontaktirati i putem Facebook stranice , koju se svakodnevno ažurira objavljujući mnoge edukativne sadržaje uključujući i one o priručniku.