Ako volite špijunske filmove zbog negativaca, ovo je igra za vas.

Inspiriran hladnoratovskim kulturnim naslijeđem prije 16 godina pojavio se naslov Elixir Studiosa Evil Genius; devijantni RTS/management simulation koji je od igrača tražio da izgradi svoju zločinačku bazu te zavlada svijetom. Igra je u to vrijeme zahvaljujući drugome pristupu kojem je pridružila dobar humor te animaciju željnu imitacije 60-tih i 70-tih bila osvježenje na sceni unatoč problemima s ritmom, kao i umjetnom inteligencijom. Unatoč dobrim kritikama, igra je pala u zaborav. Prava je dvije godine kasnije odlučio otkupiti Rebellion Developments, ali samo na tome je ostalo.

Sve do 2017. godine kada je studio objavio kako radi na nastavku. Uslijedile su tri godine tišine, rada i bockanja koje su jučer prekinute prvim službenim gameplay trailerom na jučerašnjem PC Gaming Showu.

Trailer je ustrojen kao sedam koraka prema svjetskoj dominaciji, pokazujući pritom idejnu raskoš. Od ustroja zločinačke organizacije (naravno, na nepoznatom otoku) do misija i borbi protiv obavještajnih organizacija diljem svijeta, Evil Genius 2 uistinu ima genijalan koncept na papiru. Ujedno, stilistički odabir preuzet izravno od Team Fortressa čini se pogođenim s obzirom na to kako idejno igra naliježe na klišejiziranu filmsku produkciju koja tematizira Hladni rat postavljajući se ironično prema tome vremenu.

U svakome slučaju, Evil Genius 2 trebao bi izaći u narednih šest mjeseci ako ne bude bilo problema.