Autor fotografija: Lucask Michalak/izvor promotivna Facebook stranica Matadero Madrid.

Sve koji jedva čekaju Dječju kuću morali smo upoznati s ovim inspirativnim primjerom iz Madrida. Kako izgleda igralište iz mašte, a koje zauzima bivšu klaonicu? Ovako nekako!

Madrid je postao (doduše privremeno) bogatiji za jedno neobično dječje igralište.

Radi se o instalaciji pod nazivom Landscape for Play koju je postavila grupa arhitekata iz studija Aberrant Architecture, a postavljena je u galeriji Intermediae, jednom od industrijskih skladišta kulturnog centra Matadero Madrid.

Zanimljivost: Ovo industrijsko skladište prije je bilo klaonica!

Igralište je dizajnirano prema radu nizozemskog arhitekta Alda van Eycka, koji je nakon Drugog svjetskog rata dizajnirao mnoga dječja igrališta diljem Amsterdama. Inspirirani uzorcima i bojama koje je koristio slavni arhitekt, David Chambers i Kevin Haley, osnivači Aberrant Architecture studija, razvili su plan za Landscape for Play.

Radi se o vrlo šarenom i razigranom postavu raznih oblika, boja, udubljenja, rupa i visina koji poziva djecu na dinamičnu igru skakanja, trčanja, skrivanja, penjanja…

Ti razni geometrijski oblici ciljano su postavljeni kako bi simulirali maštu i vodili prema jednoj posebnoj i zabavnoj interakciji i igri!

Šarenilo boja i oblika u kontrastu je s industrijskim uređenjem u koje je postav smješten, te je ujedno i referenca na poslijeratni grafički dizajn koji je sam van Eyck koristio u svom radu.

Instalacija je otvorena u travnju ove godine i ostaje tamo do kraja rujna. Također, osim igrališta, instalacija služi i za održavanje raznih programskih aktivnosti.

Autori ovog zanimljivog projekta također naglašavaju kako ovo igralište nije isključivo za djecu, te ističu kako je jedan od njegovih ciljeva potaknuti i roditelje da stupe u interakciju i igru sa svojom djecom.

Izvor: Deezen.com