Volimo sve što ima miris održivosti i zelenog, brige za budućnost na neki realan način, a “gaming” je pri tome izrazito važan.

Super nam je što sve više i više kompanija iz raznih sfera života i djelatnosti svoje poslovanje okreće u zelenom smjeru, pa tako i Sony!

Mega kompanija je danas objavila adendum njihovoj budućoj konzoli, PlayStation V – efikasniji power saving mode (način za štednju energije).

Ova funkcija reducirat će potrošnju energije u kućanstvu, a Sony ju je odlučio uvesti ne bi li pokazao da i gejmerski svijet brine o našoj Zemlji!

Jim Ryan, direktor Sony Interactive Entertainmenta, prozborio je par riječi o ovom novitetu, kroz sljedeću usporedbu:

Ukoliko milijun korisnika bude koristilo ovaj način, to će biti ekvivalent uštede energije kao i 1000 američkih kućanstava!

Inače, konzole poput PS4 ili Xboxa One, u stand by modeu trošile su poveće količine energije: PS4  troši 8,4 W a Xbox One 15,7 W. Novi Play trošit će u power saving modeu 0.5!

Ko što smo spomenuli, sve ovo naravno ima itekako veze s klimatskim promjenama, a kompanija poput Sonya odlučila je na ovaj način ukazati da se uvijek može nešto pozitivno napraviti, te na taj način utjecati na gejmere svih uzrasta u osvješćivanju i poticaju na pozitivnu promjenu.