Pored nove božićne pjesme posvećene Rijeci lakše nam je progutati činjenicu kako ni ove godine neće biti snijega.

Prosinac je za Rijeku bio izuzetno glazbeno produktivan. Nakon što smo imali priliku poslušati (i preslušati) Moj Grad od Ri Vala, sada nam je na red za slušanje došao jedan božićni hit – Riječki Božić.

Riječ je o pjesmi koja je prvo nastala radi potreba održavanja školske priredbe Centra za odgoj i obrazovanje u Rijeci. S vremenom su učiteljica Danijela Nurkić i autorica teksta i glazbe Jelena Tondini (J-zlo) shvatile kako u rukama imaju vraški dobru pjesmu te su odlučile za pomoć oko sljedećeg koraka pitati Udrugu RiRock i ulični bend Pachamama Street Connection.

Pjesmu su izveli Vokalno instrumentalna skupina Lumbrele iz Centara za odgoj i obrazovanje u Rijeci, odgojno- obrazovne skupine na čelu s učiteljima Jadranom Rubešom, Hanom Oguić, Božidarkom Matijom Čerina i Danijelom Nurkić. Glazbenu pratnju dali su im članovi riječkih bendova Pachamama Street Connection/Officer Down: Radoslav Tičić (gitara), Vanja Kauzlarić (Bubanj), Petar Tepšić (Trombon), Goran Glušac (Truba) a  bas gitaru svirao je  Davor Popdankovski iz benda Lost Lucid. Pjesma je snimana u studiju Palach kod Mirana Milića (Ri Rock). Video su snimali Vanja Kauzlarić (Ri Rock), David Dubrović (Ri Rock), dok je montažu radio Mateo Rožić (Ri Rock).

Naravno da nisu morale pojašnjavati zašto i kako. U samo nekoliko dana uspjeli su zajedničkim snagama napraviti genijalan spot kroz montažu raznolikog video materijala koji se spaja sa audio materijalom.

Sve napisano dosada su samo šture informacije i zahvale. Znamo kako vas zanima jedino kakva je pjesma i reći ćemo samo kako nam je drago što je jedna pjesma napokon odlučila uhvatiti se u koštac s riječkim vremenom.

Ostale pohvale neka proizađu iz vašeg lupanja po tipkovnici.