Kultni glumac kojeg se sjetimo gledajući (što još uvijek?) filmski maraton Gospodara prstenova odlučio je prestati raditi ono po čemu je najpoznatiji – umirati na ekranu.

Kada bi vas ljudi pitali što vam prvo padne na pamet kada spomenemo Sean Beana, prva pomisao bi vam bila – Boromir! Druga pomisao bi vam bila – Eddard Stark! Treća pomisao bi vam bila – film se bliži kraj, zašto je Sean Bean još na platnu! Tako je, britanskog glumca pamtimo kao osobu zaduženu za tragičan kraj na malenim i velikim ekranima.

Ako vas zanimaju čiste brojke, Sean Bean je film ili seriju ranije završio u 25 slučajeva. Od njih 70. Što znači kako u prosjeku umire svaki treći film/seriju. Nije ni čudo što nam je treća pomisao na njega činjenica što je on još uvijek živ. Tojest, toliko nam je čudo da su fanovi prije pet godine pokrenuli kampanju pod nazivom „Don’t Kill Sean Bean!“.

Međutim, odsada bi trebao ostajati živim. Zašto? Zato jer Sean Bean tako kaže!

Igrao sam uloge mnogih antagonista što je bilo odlično. Jedini problem je bio to što me nisu ispunjavale te uloge. I što sam stalno umiraoizjavio je Sean Bean kojega sada življa vremena ako je vjerovati njemu (i njegovim producentima.)

Jednostavno sam trebao prekinuti s tim te početi preživljavati u filmovima jer je sve postajalo predvidljivo. Moj zadnji posao neka vam bude smjernica. Rekli su mi kako će me ubiti čemu sam se ja usprotivio te ih pitao možemo li smrt zamijeniti teškom ozljedom lika što je (srećom) naišlo na odobravanje režisera.“

Sada nam jedino ostaje za žaliti što se nije odlučio prije pobuniti te time spasio Eddarda Starka. Ili barem Boromira. Ostatak plejade (GoldenEye, Equilibrium, War Requiem…) bolje da nije završio film.