“Slice of Life” nije nova vijest, neki od vas su o njemu vjerojatno već čitali, pokupio je već i neke nagrade u inozemstvu. Ali, o filmu se definitivno nije dovoljno pisalo, stoga evo i od nas par redaka.

“Slice of Life” je, ajmo odmah u glavu, film koji morate pogledati. Kratkometražni hrvatski SF u potpunosti snimljen u maloj garaži uz pomoć uspješne Kickstarter kampanje, jako puno truda, strpljenja i entuzijazma. Možda bi zapravo gušt bio bolja riječ, jer za krenuti od nule i raditi na ovako nečem četiri godine mora ti biti gušt. A autori Dino Julius i Luka Hrgović, slikar Stipan Tadić i ostatak ekipe su u ovome definitivno guštali.

25 minuta duga priča nastala je kao posveta kultnom Blade Runneru i dizajnima Syda Meada. Pratimo sitnog dilera koji u Los Angelesu budućnosti pokušava skupiti dovoljno novca za putovanje u bolji život. Na tom mu se putu ispriječi… ok, nećemo reći tko i kako, pogledat ćete film i otkriti. 🙂 

Ono što je najzanimljivije u filmu je ugođaj i specijalni efekti nimalo lošiji od onih viđenih u hollywoodskim spektaklima. A budžet filma je bio 80 tisuća dolara skupljenih na već spomenutom Kickstarteru! Pojedine scene su totalna fantazija, a nastale su oldschool tehnikama s kakvima su nastajale i scene u npr. starim Ratovima zvijezda i sličnim velikim filmskim produkcijama, uz minijature, pozadinske projekcije i uljane matte slike na staklu. Da, neke scene ovog grada budućnosti mjesecima su crtane rukom, nema nikakve CGI produkcije i kompjuterskih 3D efekata! Tim više je finalni rezultat tako impresivan.

Što više reći nego dečki kapa dolje, a vi – pogledajte film! I btw, u pripremi je dugometražna verzija. Malo je reći da jedva čekamo…