Moramo priznati kako je ovo jedna od boljih rasprodaja ove godine

SEGA je povodom svoje 60. godišnjice postojanja odlučila uveseliti zajednicu te na Steamu urediti rasprodaju asortimana naslova iz Sonic franšize. Mnogo toga možete naći za izrazito male cijene (bacite oko na popis igara), ali nama je najveću pažnju privukla činjenica da je SEGA odlučila besplatnim učiniti drugi nastavak franšize, Sonic the Hedgehog 2.

Status naslova svima je poznat; riječ je o naslovu koji mnogi svrstavaju među najbolja ostvarenja u povijesti industrije. Zahvaljujući prepoznatljivim vizualima te mehanikama koje su išle u korak s imidžem nove konzole — Genesis — drugi nastavak Sonic franšize uspio se upisati u povijest iste godine kada je svijet ostajao bez riječi zbog naslova poput Mortal Kombat, Super Mario Kart te Wolfenstein 3D. Uostalom, nisu se navedene igre našle bez razloga u središtu Netflixove serije o prapovijesti videoigara, High Score (naša topla preporuka).

Pribrojimo li tome činjenicu da prvi nastavak franšize košta manje od čaše Cedevite (1,12 eura), čini nam se kao da smo si našli pravu stvar za kraj vikenda. Za kraj nam ostaje samo napomenuti kako rasprodaja traje do 19. listopada.