Moramo priznati kako smo se zaželjeli službenih predstavljanja.

Nakon dugo vremena pišemo o službenom predstavljanju, a ne curenju informacija. Naime, Sony je jučer tijekom službenog live streama u javnost izišao s hrpu detalja vezanih za Playstation 5.

Krenimo od onih najvažnijih — cijena i datum izlaska. Iako smo već prije pisali kako je brojka procurila, sada smo ju dobili crno na bijelo. Naime, blu-ray izdanje trebalo bi koštati 499 eura, dok bi ono digitalna trebalo doseći cijenu od 399 eura.

PS5 trebao bi se 12. studenog naći na tržištu u SAD-u, Meksiku, Australiji, Novom Zelandu i Južnoj Koreji, dok bi tjedan dana kasnije — 19. studenog — trebao doći i u ostatak svijeta. Znači, drugi datum je naš datum.

Međutim, riječ je o informacijama o kojima se najmanje pričalo tijekom streama koji je prvenstveno bio usmjeren prema igrama. Redom smo tako dobili priliku vidjeti trailere za Devil May Cry 5 Special Edition, Demon’s Souls, Deathloop, Five Nights At Freddy’s: Security Breach, Oddworld: Soulstorm, Resident Evil Village, Hogwarts Legacy, Call of Duty: Black Ops Cold War, Spider-Man: Miles Morales, Final Fantasy XVI

Ima toga kao što možete vidjeti, ali nama se čini važnije vam priopćiti kako će udarne igre za Sony biti Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Sackboy A Big Adventure te Demon’s Souls koje bi trebale izaći zajedno isti dan kad i konzola.

S druge strane, svoje mjesto u streamu je našao i Playstation 4. Sony je odlučio kako će Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Sackboy A Big Adventure te Horizon Forbidden West predstaviti i na sada već staroj konzoli. Pomalo iznenađujuće dok ne saznate kako je Sony prije već izjavio kako planiraju osvježavati trenutnu konzolu još tri do četiri godine.

Ujedno, treba istaknuti kako je Sony najavio PlayStation Plus Collection. Riječ je o pretplati koja igračima nudi 16 više-manje kultnih PS4 naslova (npr. Uncharted 4: A Thief’s End, God of War…) koje ćete od trenutka kupnje nove konzole moći zaigrati. Naravno, cilj iste je što prije prebaciti stare korisnike na Playstation 5.

Studeni i više nije tako daleko.