Nogometne i košarkaške ikone vraćaju se na male i velike ekrane.

Sporta nema i neće ga biti sljedećih nekoliko tjedana. Možda i mjeseci. Najbliže sportu što ćemo doći je kroz virtualni svijet što nam i pokazuju razni primjeri diljem Europe gdje su profesionalni igrači započeli s turnirima. Međutim, virtualni svijet ne može utažiti našu žeđ za pravim sportom. Jedno je kontrolirati momčad, drugo je gledati momčad. NBA i FIFA sjetili su se jednog rješenja – otvaranje arhiva!

NBA je odlučio na mjesec dana (do 22. travnja) otvoriti pristup NBA League Passu. U prijevodu, na raspolaganju nam se nalaze sve odigrane utakmice iz tekuće sezone, kao i set utakmica iz starih vremena. Znate, iz vremena kada se igrala “prava” košarka. Jedino što trebate je napraviti osobni račun na službenim NBA stranicama te prihvatiti danu ponudu.

S druge strane, FIFA je ovoga vikenda odlučila otvoriti vrata svoje arhive u sklopu kampanje #WorldCupAtHome. Pasioniranim obožavateljima nogometa na službenim FIFA-inim kanalima (web i YouTube) bit će omogućen pristup reprizama najboljim utakmicama sa muških i ženskih svjetskih prvenstava. Šuška se nešto i o dokumentarcima i intervjuima, ali vrijeme će reći što nam je FIFA sve pripremila.

Vrijeme je za ponavljanje gradiva