Neće nitko meni odgoditi zadnji dan faksa. Minecraft još jednom dolazi u spas!

U redu, u redu – neću vezivati uvod o tome kako nam je karantena promijenila život. Jasno mi je kako već znate više od dvadeset različitih varijanti istoga uvoda, dominante koja baca sjenu na svaku vijest koju čitate. Međutim, treba još jednom reći kako je korona uspješno ubrizgala dozu kreativnosti u određene procese. U ovome slučaju riječ je o primanju diplome.

Studenti kalifornijskog sveučilište Berkeley unatoč koroni ostali su čvrsti u nakani da diplomiraju na vrijeme. I u stilu. Stoga su odlučili u Minecraftu izgraditi virtualnu verziju kampusa koju su prigodno nazvali Blockeley te na isti pozvati uvažene goste na ceremoniju primanja diplome.

Kombinacijom Zooma i Minecrafta studenti su uspješno dobili zaslužene diplome te održali prigodne govore koje su u publici odlučili poslušati i Lydia Winters (brend direktorica u Mojangu) te Justin Kan (suosnivač Twitcha); njih spominjem čisto da shvatite kako je događaj možda više značio gejming sceni doli onoj akademskoj.

Ako ne možete vjerovati napisanome, upućujemo vas da pogledate nekoliko minuta te velebne ceremonije u priloženom videu. Želimo li uistinu poslije odgledanog diplomirati negdje drugdje?