TO!

The Last Campfire je dobio update, i mi ne možemo biti sretniji

Vijesti

Možda je dugo prošlo od naše zadnje zagonetke, ali jedno je sigurno — The Last Campfire nismo zaboravili.

Uostalom, zašto bi? Kada sam naslov recenzirao u rujnu prošle godine, napisao sam sljedeće:

The Last Campfire pokazuje kako djeci objasniti svijet unutar kojeg se nalazimo bez da ublaži istinu ili izostavi dio platna na kojem se zadnjih 50 godina vrti jedan te isti film. U pojedinim trenucima i za starije igra može biti itekako uznemirujuća. Posebice kada shvate što se skriva iza silnih i silovitih metafora koje omogućuju naslovu da u jednom drugom formatu sroči kritiku današnjeg društva

Od napisanog nisam odmakao jer riječ je o igri koja pokazuje kako i naslovi za djecu ne moraju isključivo biti najsimpatičnije stvari na svijetu. Kao što uostalom svaka igra za odrasle ne mora biti Doom. I dok je nastavak rasprave rezerviran za druge članke, započeta vijest rezervirana je za objavu nove nadogradnje kojom je studio Hello Games odlučio nagraditi zajednicu koju je okupio The Last Campfire.

U sklopu besplatnog update-a igrači mogu prvenstveno očekivati porst zagonetki za 20%, kao i mogućnost čitanja dnevnika lutalice te ponavljanja završenih zagonetki. Naravno, kao i svaka nadogradnja, i ova je prepuna omanjih preinaka s ciljem poboljšanja grubljih dijelova.

I da — nadogradnja je izašla jučer. Uživajte.