Na portalu Eurogamer na tjednoj bazi izlazi odličan kolumnistički niz koji se isključivo veže za subjekte ili objekte koje industrija videoigara nije iskoristila. Svojevrsni kataloški niz predmeta koji se zbog niza boljki nisu uspjeli izboriti za mjesto protagonista.

Novi naslov, The Magnificent Trufflepigs, Thunkda iza kojeg stoji poznat dizajner Andrew Crawshaw (Everybody’s Gone) odlučio je ispraviti jednu nepravdu s popisa dajući glavnu ulogu — detektorima metala. Naslov okrenut prvenstveno meditativnom iskustvu koji će u trenutku izlaska zasigurno pobrati salvu kritika u vidu “još jedan simulator hodanja”, prati odnos između Adama i Beth koji odlaze na englesku periferiju u potrazi za lokalnim blagom.

Naravno, priča je daleko kompleksnija s obzirom na to kako se svaki od junaka bori sa svojim setom (post)modernih problema zbog čega smo uvjereni kako će nam se u rukama naći dragulj nalik Firewatchu o o kojem smo se raspisali prošle godine.

Točan datum nemamo, ali se The Magnificent Trufflepigsa očekuje na malim ekranima početkom nadolazećeg ljeta. I da — naslov bi trebao izaći na Switchu i računalima.