Da možeš birati bi li išao/la u školu ili učio/la doma sa robotom, što bi odabrao/la?

Ono što je sigurno reći je da edukacijska tehnologija ne kaska za ostalim vrstama.

Moxie je robot koji teži svega 3 kilograma i njegova glavna zadaća je podučavati djecu od doma!

Cheddar welcomed Embodied Founder/CEO Dr. Paolo Pirjanian this morning to showcase Moxie! https://cheddar.com/media/this-robot-aims-to-teach-your-kids-emotional-intelligence

Gepostet von Embodied, Inc. am Donnerstag, 14. Mai 2020

Kvaka? Ma osim cijene od 1500 $, i nema je. Aha, da, nakon prve godine plaća se mjesečna naknada od 60 $, ali to je stvarno sve od kvaka.

Moxie su osmislili ljudi iz kompanije naziva Embodied, koja se bavi upravo robotikom i AI tehnologijama.

Moxie, kažu, je zadužen(a?) za podučavanje djece starosti od 6 do 9 godina, a lekcije ciljaju na kognitivni, emocionalni i socijalni razvoj. U biti, djeca će pomagati Moxie da shvati ljudski svijet, iskustva i vještine (poput učenja riječi ili odlaska u trgovinu).

Da bi sve bilo sigurno, robotić dolazi sa vlastitom aplikacijom za roditelje, kojom će oni moći pratiti djetetov napredak ili pak limitirati količinu vremena koje dijete provodi s Moxie.

Kako je pitanje sigurnosti tehnologije namijenjene djeci postalo generalna briga, niti Moxie nije zaobišao val kontroverzne prašine. Iako jedan od osnivača, Paolo Pirjanian, kaže kako su podaci unutar Moxie enkriptirani i roditelji su jedini koji im mogu pristupiti, mnoge je zabrinula činjenica kako Moxie u sebi ima ugrađena 4 mikrofona, kao i kameru na glavi. Koliko je to zapravo sigurno?

Moxie možemo očekivati nekad na jesen ove godine, a na njihovoj stranici dostupan(na? Ne znam.) za rezervaciju!

Eh, da je Moxie došla prije mjesec dana, tko bi joj objasnio da ne smije ići u svoju najdražu Gradsku knjižnicu nego mora biti doma?