Dramska poslastica

ASSITEJ – susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade napokon u Rijeci!

Priče

Obavijest svoj djeci, mladima i onima koji se tako osjećaju – ova prilika se ne propušta!

Ako kojim slučajem ova krasna vijest nije stigla do vas, tu smo da vas podsjetimo! Naime, od 13. do 16. rujna HKD Sušak ugostit će 23. susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskoga centra ASSITEJ!

22. susret trebao se 2020. održati na Hvaru, no radi pandemije je odgođen. Ove godine, usprkos svim izazovima i okolnostima, Susret će se ipak održati u domaćinstvu Riječkog kazališta mladih „Kamov“ koje djeluje pri Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca Rijeka.

Od ponedjeljka do četvrtka na pozornici HKD-a Sušak imati ćete priliku uživati u izvedbama čak 6 dramskih studija iz cijele Hrvatske: Teatar TirenaDramski studio Dada Kazališne družine PinklecDramsko-lutkarska radionica Donatolina Lutkarskog kazališta Zadar, Dramski studio Kazališta Virovitica, Skupina Tini Bjelokaz Bjelovarskog kazališta te najstarija dramska skupina RKM Kamov.

Ovaj susret je vrlo značajan i za naš grad, jer će se nakon više od 20 godina održavanja po prvi put održati u Rijeci! U ta 4 dana Rijeka će postati prava mala oaza kvalitetnog dramsko-pedagoškog rada, tako da ovaj tjedan pravac ASSITEJ!

Malo o ASSITEJU

Već više od 2 desetljeća, Susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskoga centra Assitej održava se s ciljem promicanja kazališta i kazališne djelatnosti za djecu i mlade, poticanja kvalitete, međusobnog umrežavanja i razmjene iskustava i znanja.

Svrha Festivala je odgajanje mlade kazališne publike na umjetnički vrijednim predstavama prilagođenim dobnim i recepcijskim mogućnostima djece, stvarajući od njih gledatelje koji će svojim, tako izgrađenim estetskim i vrijednosnim kriterijima usmjeravati, kao publika, daljnje putove hrvatskog kazališta.

Što možete sve vidjeti?

Evo što ćete sve imati prilike vidjeti:

Osim izvedbi, prikazivat će se i dokumentarni film kazališne radionice Malik o njihovih 20 godina rada!

Uz to, održat će se i različite radionice za djecu i mlade: radionicom hip hopa koja će se održati u utorak od 16 do 17 sat predstavit će se plesni centar K2K, a radionicom „Translating creativity into action“ / „Kako kreativnost pretvoriti u scenu?“ koja će se održati u srijedu od 16 do 17 sati predstavit će se Try theatre Rijeka.

Također, nakon svake predstave održat će se kratki razgovor s mladim izvođačima.

Ulaz za publiku na sve aktivnosti je besplatan i nije potrebna Covid potvrda, no mjesta u gledalištu je jako malo jer je broj posjetitelja ograničen. Ulaznice se mogu rezervirati putem maila: rkm.kamov@gmail.com.  

Organizatori podsjećaju da će se tijekom svih festivalskih aktivnosti pridržavati propisanih epidemioloških mjera. Pohvalno 🙂