Gonič kroz lektiru, Andrijana Grgičević

Spadate li u one ljude koji ne vole lektiru jer su joj njihovi profesori pristupali na tradicionalan način ili ste sretnici koji su lektiru obrađivali u ulogama sudaca, jeli pizza lektiru i sl.?

U kojoj god da ste skupini, ova je knjiga prava za vas jer na duhovit, pitak i jednostavan način prikazuje dnevnik čitanja jednoga izmišljenog razreda koji nije bio te sreće da ima moderan pristup lektiri. Osim što čitamo bilješke tijekom čitanja lektire, djeca dodaju i svoja osobna iskustva što knjigu čini zanimljivijom i simpatičnom, a nadasve humorističnom!

Svakako treba spomenuti i da je djelo dobilo nagradu Zvonko.

Gonič kroz lektiru je jedno pitko, lagano i nadasve duhovito djelo vrijedno čitanja!

Poljubac u ruci, Audrey Penn

A sada nešto sasvim drugačije.

Poljubac u ruci slikovnica je o mami i sinu rakunu Oliveru koji polazi u školu te se boji promjene. Kako poljubac može pomoći malenom rakunu da se više ne boji, na vama je da otkrijete!

Priča je inspirativna, ilustrirana prekrasnim slikama Ruth E. Harper i Nancy M. Leak.

Krokodil velikog srca, Dubravka Kolanović

Ako ne znate kako se osjeća veliki krokodil, još većeg srca, vrijeme je da saznate u priči autorice Dubravke Kolanović. Krokodil nema prijatelja jer je velik i ne uklapa se ni u čiju priču. Zove se Šime i jako je dobar, ali i usamljen, sve dok jednoga dana njegova veličina ne pomogne u spašavanju malih mišića. Slikovnica ima predivne ilustracije koje potpisuje autorica te naglašenu poruku djela.

Nađi svoju sreću, Emily Coxhead

Slikovnica Nađi svoju sreću problematizira spektar svih emocija koje ljudi proživljavaju. Na jednostavan i zanimljiv način prikazuje kako je normalno i sasvim u redu biti tužan, ljut, prestrašen te kako pronaći sreću kad nas preplave ostale emocije. Autorica je ujedno i ilustratorica ove predivne slikovnice koju vam svakako preporučujem!