Muči li i tebe ponekad brigitis?

Eh, te brige! Mislim da nema osobe koju bar jednom nije uhvatila neka briga. Nekad su to male brige, nekad veće, ali svakako nisu kul jer u nama izazivaju osjećaj uznemirenosti.

Dječak Perica, glavni lik slikovnice Brigaš i Trebaš, ako niste znali, boluje od brigitisa, neobične bolesti koja se pojavi kada čovjek previše brine. Perica se razbolio od brigitisa jer je skupljao brige kao sličice, a nije znao kako da ih se riješi… No Perica upoznaje dva neobična i pomalo smiješna stvora Brigaša i Trebaša uz koje spoznaje da te brige i nisu tako strašne kao što se čine!

Kako bi se djeca (ali i odrasli, jer briga ne bira) lakše mogli nositi s brigama i zabrinutošću koje svi ponekad osjećamo, i kako nas ne bi uhvatio brigitis, kreativni tim iz Vježbaonice sreće izdao je novu slikovnicu čiji je cilj pomoći svima u boljem razumijevanju svog unutrašnjeg svijeta emocija i samog sebe!

Autorica slikovnice je Tamara Vučković (sigurno su vam poznati naslovi Ovdjezemska, Mirko Bjesomirko i Gospodin Iz i gospođica Po), koja je inače učiteljica razredne nastave, a zajedno s kolegicom Tihanom Lipovec Fraculj osnovala je 2017. osnovale program Vježbaonica sreće u kojem kroz razne radionice, predavanja i edukacije rade na razvijanju emocionalnih kompetencija djece. Za divne ilustracije zaslužna je Mateja Vincelj Škarica!

Brinuti se normalno je, ali pripazi da te brige ne obuzmu previše jer na kraju za svaku brigu postoji neko rješenje. Drži brigitis podalje od sebe, a ako ti ikad treba malo poticaja, tu su Brigaš i Trebaš da uskoče upomoć!