Kada se spoje pop kultura, filmovi, znanost i maštoviti “jutjuber” nastaje dobro popunjavanje kišnog dana.

Iza etikete YouTube Originals odnosno servisa YouTube Premium pojavio se još jedan zanimljiv, kvalitetno produciran slatkiš.

Could You Survive the Movies? naziv je serijala koji tematizira upravo ono što kaže naslov – da se doista nađemo u situacijama iz raznih kultnih filmova da li bi doista i preživjeli, kako obično bude slučaj s glavnim junacima koji s manjim ogrebotinama izlaze iz dima nakon silnih eksplozija.

Za sada su obrađeni “Back to the Future”, “Men in Black” i “Ghostbusters”, tu je i stari “Mad Max” pilot, a uz to je dostupno i dosta materijala o samom snimanju. Naravno, kao što je slučaj s YouTube Premiumom nešto je slobodno za gledanje, a nešto je za pretplatnike tog servisa. Odluka je na vama.

Kroz radove puno učimo o znanosti (fizici, kemiji, tehnologiji…), , a paralelno i o filmskoj čaroliji. Situacije su i dramatski rekonstruirane što je dosta zabavno.

Stvar vodi Jake Roper, iskusan “jutjuber” koji vodi i kanal Vsauce3 u kojem se često bavi znanošću u videoigrama. Tko voli MythBusters đir, filmove i znanost ovo će mu biti odlično!