Crtanje za djecu

Danas ću crtati…

Priče

Želite crtati? Nema problema, vaša Gradska na svojim policama ima sve što vam treba!

Odmah ću reći, crtanje je sjajno za svih, bez obzira na godine ili vještinu!

Crtanje nam od malih nogu zapravo dolazi prirodno, i sigurno se svatko od vas već okušao u nekim tehnikama, bilo da je to crtanje kredom na pločniku ili bojicama na papiru.

Svi znamo zašto je crtanje odlična stvar, a danas vam želim predložiti nekoliko ideja što i kako crtati, bez obzira na to jeste li dijete ili veliko dijete! Za pomoć zavirila sam u katalog naše Gradske, koja zaista ima knjigu za sve, pa tako i za crtanje!

Željka Mezić naučit će te Kako nacrtati vozila, i to valjda svako vozilo koje možeš zamisliti! Ideja: kada svladaš crtanje osnovnih vozila, pokušaj im dodati nešto svoje i nacrtati neko ludo vozilo iz budućnosti!

Željka te može također naučiti i Kako nacrtati životinje – uz prave savjete zapravo je to jako lako!

Također, kada svladaš osnove, možeš se poigrati s tehnikama i bojama, ili pak nacrtati neku životinju iz mašte!

Ako si zaljubljenik u svijet dinosaura, Lucy Beater stvorila je sjajnu knjigu naslova Dinosauri : predlošci za crtanje : nauči crtati dinosaura i otkrij mnoge nevjerojatne dino-činjenice!. U knjizi Beater je predstavila čak šest dinosaura, a uz pomoć nje, kao što naslov kaže, možeš naučiti o njihovom čudesnom svijetu uz upute kako ih nacrtati (ili precrtati)!

Želiš se baciti u stripovske vode? Christine Smith pobrinula se da uz pomoć njene knjige Kako nacrtati likove za strip to i uspiješ!

U ovoj knjizi pronaći ćeš mnogo tehnika kako nacrtati stipovske likove te kako ih što bolje oblikovati za strip!

Ako su tvoj medij klasične bojice i flomići, Rosa Maria Curto te totalno razumije!

Posudi njen priručnik Isprobaj svijet boja : i to samo s bojicama i flomasterima i uplovi u svijet likovne umjetnosti kroz zanimljive upute i brojne likovne zadatke!