U tijeku je akcija sakupljanja dječjih naslova ilustriranih od ruke Danice Rusjan. Nedavno preminula Danica Rusjan pripadala je generaciji ilustratora koji su obilježili hrvatsku knjigu za djecu i slikovnicu u šezdesetim, sedamdesetim i osamdesetim godinama prošloga stoljeća. Mnoge su generacije upravo na ilustracijama Danice Rusjan ušle u svijet najpoznatijih svjetskih i hrvatskih bajki, kao i dječjih romana koji su danas dječji književni klasici. A kada je nešto legendarno tu je i Tjedan dobre dječje knjige Gradske knjižnice Rijeka

Zadatak je jednostavan:

Provjerite svoje police, podrume, tavane i pogledajte da li je ilustrator naslovnice ili slikovnice Danica Rusjan. U slučaju pozitivnog odgovora donesite naslov do našeg Dječjeg odjela Stribor u Dječjoj kući te će on biti dio izložbe tijekom Tjedna dobre dječje knjige u travnju 2023. godine. Nakon završetka izložbe primjerak naravno vraćamo. 

S obzirom na to kako nam se TDDK opasno približava, odlučili smo iskopati par naslova kako bismo dočarali kako će genijalno izgledati njena izložba s još više knjiga, još više vjeverica i još više ilustracija!