Što imaju zajedničko veliki hitovi “Get Low”, “Turn down for what”, “Lean On” i “Taki Taki”?

Osim što se od njih nije moglo pobjeći (neću reći da su izlazili na uši, jer imaju tu neku dozu zaraznosti zbog koje nisu postali iritantni), uza sve njih naveden je DJ Snake, jedan od trenutno najpopularnijih francuskih glazbenika, a po broju streamova i jedan od globalno najuspješnijih u domeni plesne glazbe. Zahvaljujući višemilijunskoj bazi fanova na svim platformama i suradnjama s najvećim pop zvijezdama današnjice, njegove pjesme bilježe stotine milijuna pregleda, one udarne prešle su i milijardu. 

Krajem veljače 2020. postao je prvi DJ koji je nastupio u grandioznoj La Defense areni u Parizu i za 40 000 fanova složio nezaboravni party sa spektakularnom scenografijom. Nedugo nakon toga svijet se zaustavio i svi daljnji nastupi su otkazani. Glazbena se industrija odonda nastoji prilagoditi situaciji i ipak nekako približiti ljudima, a tu ni Snake nije iznimka. Njegov je plan pružiti publici alternativno partijanersko iskustvo: ne možemo u klubove, ali možemo u kina!

Zato će i njegov pariški nastup, snimljen s dvadesetak kamera, od 27. kolovoza krenuti u kino distribuciju, prvo u rodnoj mu Francuskoj, potom u ostatku Europe, a onda do kraja godine i po ostalim kontinentima. “DJ Snake – The Concert In Cinema” tako će postati i prvi veliki glazbeni tour po ponovo otvorenim kino dvoranama.

Nove lokacije prikazivanja se stalno dodaju na www.djsnake.film, a moguće je čak i zatražiti prikazivanje u nekom obližnjem kinu. Dok čekamo hoće li se na listi pojaviti neki naš grad, ostaje nam da vrtimo trailer i snimke Snakeovih festivalskih nastupa, između ostalog i onaj iz Splita prošle godine. Trebao je doći i ove, ali zbog ultra zeznute situacije čekamo sigurnije dane. Onda ćemo iz kina na ples pod otvoreno nebo. Bitno da se pleše. 😉