Knjiga? Ne, dnevnik? Treba ga uništiti? Ček, što?

Ako mislite da sam ekstra domišljata s naslovom, morat ću vas razočarati – ovaj dnevnik ŽELI biti uništen!

Barem je to tako zamislila autorica ovog knjigodnevnika Keri Smith. Uništi dnevnik (Wreck this journal) predstavlja jedan totalno neobičan i zanimljiv način za vježbanje kreativnosti.

Na prvu izgleda dnevnikasto – crnih korica i bez nekih pretjeranih informacija što se unutra krije. No kada uronite u listanje, stranice su ispunjene raznim savjetima kako da ih kreativno uništite!

Primjerice, neke stranice od vas će tražiti da ih protrljate blatom, neke će vas zamoliti da bacite dnevnik sa neke velike visine, a neke će vas ljubazno zamoliti da ih natopite čajem! Te smjernice samo su prijedlozi, jer vi kao umjetnici imate potpunu slobodu napraviti što god želite!

Zvuči malo neobično, da, ali rezultat je zato očaravajuć – na kraju ostajete s knjižicom prepunom vaših najvećih kreativnih zamisli!

Još uvijek ste skeptični? Pogledajte kako su neki uništili svoje:

ovako izgleda dnevnik s kanala PsykotykaRT

… a ovako je to napravila Abigail Juliann:

Moramo vas samo malo razočarati i reći vam da ga naša Gradska na svojim policama nema (jasna je problematika :D), ali zato Uništi dnevnik možete pronaći u većini knjižara. Još jedna ideja: možete ga nabaviti ekipno, i svatko nek’ uništi nekoliko stranica!