27. – 29. 5. 2019

12 – 12:55 H
Art-kino

Art-kino već drugu godinu zaredom s udrugom Vanima iz Varaždina organizira Festival VAFI & RAFI, s time da se u Rijeci od 27. do 29. svibnja održava program posvećen RAFI sekciji (profesionalni animirani filmovi za djecu i mlade), a od 30. svibnja do 2. lipnja 2019. održava se u Varaždinu program VAFI sekcije festivala (animirani filmovi koje su radila djeca i mladi).

RAFI sekcija Festivala, koji se održava u Rijeci, ima četiri kategorija podijeljene po dobi gledatelja:

  • RAFI 0-6 – za djecu do 6 godina starosti
  • RAFI 7-10 – za djecu od 7 do 10 godina starosti
  • RAFI 11-14 – za djecu od 11 do 14 godina starosti
  • RAFI 15-18 – za mlade od 15 do 18 godina starosti

U RAFI sekciji dodjeljuje se  jedna prva nagrada po kategoriji, a nagrade dodjeljuje žiri sastavljen od djece i mladih. 

Službeno otvaranje RAFI-ja i izložbe: Od slike do filma – Biciklisti

27.5 2019. u 18:00 sati službeno otvaranje RAFI-ja i otvaranje izložbe: Od slike do filma – Biciklisti u Muzeju grada Rijeke, Muzejski trg 1, Rijeka. 

Nadahnuti radovima Vaska Lipovca, Veljko Popović i njegov studio Lemonade3d snimili su animirani film neobične estetike koji zahvaća duh malog mediteranskog grada. U Muzeju grada Rijeke bit će izloženi radovi Vaske Lipovca, prikaz procesa nastanka animiranog filma Biciklistite će biti prikazan i sam film.  Izložba je namijenjena odrasloj publici.

Radionica stripa – voditelj: Marko Dješka

27.5. i 28.5. od 15:30 do 18:30 sati – Mini Art-kino

Radionica stripa biti će održana u suradnji s poznatim hrvatskim strip crtačem i animatorom Markom Dješkom iz Osijeka. Marko je suosnivač studija Jadranska animacija (Adriatic Animation) i asistent je na Akademiji za umjetnost i kulturu, na kolegijima stripa, u Osijeku. Osim rada u animaciji, bavi se i stripom i objavljuje u raznim magazinima. Ova radionica namijenjena je mladima koji vole crtanje i strip, a žele naučiti nešto novo. Broj polaznika je ograničen a prijave se primaju na mail edukacija@art-kino.hr

Za više informacija posjetite mrežnu stranicu Art-kina.