Ponedjeljak

22. 7. 2019

09:30 H
Knjižnica Omišalj
Voditelj radionice je Juraj Šantorić, dramski pedagog

Mašta u meni!

(mlađa grupa; 4 do 7 godina)

Misli li nam glava svašta kad je u pitanju mašta? Ova radionica zamišljena je kao jedinstveno putovanje u nepoznate svjetove. Te svjetove nitko nikada nije vidio, a teško da će ih itko ponovno vidjeti. Ti svjetovi postoje duboko sakriveni u svakome on nas, u našoj mašti premda ih ni mi uglavnom nismo svjesni. O kakvom je zapravo putovanju riječ i što je to toliko drugačije u tim svjetovima od svijeta koji zajedno dijelimo glavna je nit vodilja ove kreativne dramske igre.

Na radionici polaznici će probuditi svoje „uspavane stanice“ zadužene za kreativnost. Inspiraciju će tražiti u sebi, svojim osjećajima i željama. Što se to nalazi u njima, a da o tome ranije nisu čitali niti gledali na televiziji te kako to što pronađemo na svom unutarnjem putovanju možemo prenijeti van i pokazati ostalima. Polaznici će pokušati upoznati sebe u najneobičnije svijetlu, a potom kreću u lov na boje, oblike, zvukove… Zajedno ćemo sagraditi nevjerojatno vozilo, povezati šašave pojaseve i krenuti na tako daleko, a tako blizu putovanje.

Svašta oko mene

(starija grupa; 7 do 10 godina)

Je li ovo mašta ili je tu stvarno svašta? Ova radionica zamišljena je kao igra u kojoj kroz promatranje svega što nas okružuje pronalazimo nove ideje, izmišljamo nove priče te spajamo nespojivo. Je li ovo slap iako izgleda kao štap ili je li ovo peka iako izgleda kao deka ili jeli ovo ptica iako izgleda kao žica…. U prvom dijelu radionice bavit ćemo se osjetilima, što su ona, čemu služe i kako ih možemo koristiti u kreativnom izražavanju.

U drugom dijelu radionice dotaknut ćemo kazališna zanimanja (scenograf, kostimograf, rekviziter…), što ih karakterizira te što nam u njima može ponuditi kreativni impuls. Na primjer, ako je početni predmet štap za slijepe, kakav je onda lik u pitanju, što se događa s njegovim osjetilima te tko u kazalištu mora pripremiti taj štap za izvođača. Putovanje na ovoj radionici ne počinje u nama nego u svijetu oko nas.

Prijave obvezno izvršiti na mail vidomisljanin@gkri.hr, telefon 051 661-985 ili osobno u knjižnici