Utorak

21. 5. 2019

18 – 19:30 H
Ogranak Trsat Gradske knjižnice RIjeka
Radionica izrade lutaka od čarapa se sastoji od kreativne igre namijenjene djeci uzrasta od 7 do 15 godina (osnovna škola) kao i njihovim roditeljima ili starijim pratiteljima.

American Corneru Rijeka (Ogranak Trsat Gradske knjižnice Rijeka) u utorak 21.5. u 18 sati bit će održana radionica izrade lutaka od starih čarapa.

Radionica izrade lutaka od čarapa se sastoji od kreativne igre namijenjene djeci uzrasta od 7 do 15 godina (osnovna škola) kao i njihovim roditeljima ili starijim pratiteljima koji bi mlađoj djeci pomagali u upotrebi škara i ljepila prilikom obrade materijala. Na radionici se djeca upoznaju s pojmom recikliranih materijala i kako ih upotrijebiti u stvaranju novih proizvoda koji prvenstveno služe njima.

Materijali koji se koriste su čarape (naravno, stare čarape koje više nemaju svoju funkciju odjevnog predmeta), razne tkanine (mogu biti od odjevnih predmeta ili vrpce, pokrivači, plahte,…), karton, stiropor, spužva,… Za obradu navedenih materijala koriste se škare, ljepilo i boje te se djeca usput uče koristiti ta sredstva prilikom izrade lutaka.

U izradi lutaka djeca mogu uključiti svoj kreativni potencijal jer ih se zapravo i potiče da svakoj lutki daju osobnu notu.

Na radionici mogu sudjelovati članovi Gradske knjižnice Rijeka uz obveznu raniju prijavu na pultu u Ogranku Trsat, mailom american.corner@gkri.hr  ili porukom Facebook stranici American Corner Rijeka. Broj mjesta je ograničen.

Radionica se odvija kroz suradnju s Kulturno umjetničkom udrugom AKT.