Utorak

9. 7. 2019

18 H
Park Nikole Hosta
Dob: 7 – 99 (jednoznamenkasti sudionici uz obaveznu pratnju roditelja)

Knjiška olimpijada okuplja vesele knjiške igre i natjecanja u svrhu promocije knjige i čitanja.

Priprema ju Gradska knjižnica Rijeka čime s guštom izlazi izvan svojih prostornih okvira, na ulicu, u park, među svoje građane i donosi knjigu, čitanje, druženje djece i roditelja na kvalitetan i kreativan način, kroz igru, veselje i učenje.

Da ne mislite kako je riječ o natjecanju u broju pročitanih knjiga sve više nalikuje na piknik u parku nego na kakvu ozbiljnu natjecateljsku aktivnost. (Vidjeti fotografiju! 😉

Program se sastoji od igranja raznih društvenih igara (pantomima, pictionary, Alias i slično), čitanja i pričanja priče (Torba puna priča), sportsko – knjiških natjecanja poput trčanja s prenošenjem knjige od točke A do točke B, radionice origamija i kirigamija, doći će i umjetnica koja boja lica, maskirani likovi iz bajke, natjecanje u lansiranju papirnatih letjelica…. jako puno zabave za svaku dob djece, raspoređenu pod krošnjama drveća u parku po dobi i interesima. Suradnici na aktivnosti su Kulturni front s knjiškim kvizom i umjetnica Luisa Ritoša s oslikavanjem dječjih lica.

Za sudjelovanje nije potrebna prijava, slobodno dođite! 🙂