Subota

6. 6. 2020

11 H
Astronomski centar Rijeka
Primjereno djeci uzrasta od 4 do 10 godina; obvezna prijava

Od subote 6. lipnja 2020. godine Astronomski centar Rijeka donosi program Matineja za najmlađe s početkom u 11 sati. Program će objedinjavati show Safari Sunčevim sustavom koji je primjeren djeci uzrasta od 4 do 10 godina i traje 30-ak minuta, a u nastavku će biti organizirana radionica „Izradi svoje Sunce“.

Navedeni program predstavlja stručno vođenu prezentaciju na kupoli planetarija od strane popularizatora astronomije. Posjetitelje se vodi na nezaboravno „putovanje“ kroz Sunčev sustav. Tijekom uzbudljivog svemirskog istraživanja posjetit će se najinteresantnija mjesta našeg prvog susjedstva te upoznati najosnovnija obilježja Sunca, Zemlje i ostalih planeta. Ovaj izvanzemaljski safari vodi nas na kraju i izvan Sunčevog sustava, našeg još udaljenijeg susjedstva.

Matineja za najmlađe u pratnji roditelja bit će obogaćena radionicom „Izradi svoje Sunce“ u trajanju također od 30-ak minuta. Kroz igru djeca će utvrditi osnovne karakteristike Sunca. U različitim crtačko-slagalačkim tehnikama, izraditi će svako svoje Sunce, cvijet ili korisno iznenađenje, dodatno nešto naučiti, zabaviti se i ponijeti sa sobom simpatičnu uspomenu.

Radionica će uslijediti nakon programa u planetariju, a održavat će se u predprostoru planetarija i/ili parku. Broj je ograničen (max 10 djece) te je potrebna prethodna najava na telefon 051/455- 700 ili na mail astronomski-centar-rijeka@rijekasport.hr od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati.